Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

biopalauteharjoituksia ja testauksia on helppo seurata tietokoneen näytöltä suorituksen aikana

Lantionpohjan lihakset muodostuvat osittain tahdonalaisista lihaksista, jotka toimivat pohjana lantion sisäelimille, kuten virtsarakolle. Ne tukevat myös emätintä, virtsaputkea, kohtua ja peräsuolta pysymään oikeilla paikoillaan. Lantionpohjan lihakset ovat yhteistyössä syvimpien vatsa- ja selkälihasten kanssa, toimien alaselän tukena.

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

· virtsa- ja uloste-inkontinenssiin liittyvät ongelmat

· lievien laskeutumien hoito

· kiputilat

· ummetuksen hoito

· tunnottomuus ja tunnistamisongelmat

· ylijännitystilat

· heijastekivut

· seksuaaliset ongelmat

Lantionpohjan toimintahäiriöitä voidaan hoitaa!

Meillä Kuntosykkeessä lantionpohjan toimintahäiriöitä hoitavat fysioterapeutit ovat käyneet ammatillisena lisäkoulutuksena lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitokoulutuksen.

Terapiassa käytetään Neuro Trac EMG (elektro-myografia) biopalautetutkimuslaitetta. Kotiharjoittelua tehostetaan kotiin lainattavalla sähköärsytyslaitteella. Laitteen voi myös ostaa itselleen kauttamme. Harjoitteet suunnitellaan asiakkaan tarpeita vastaaviksi ja ovat toiminnallisia. Yksilöllinen harjoitusohjelma perustuu aina EMG-tutkimuksiin.

Lantionpohjan fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä , tai ilman lähetettä. Voit myös tulla tutkituttamaan lantionpohjan lihasten toiminnallisuutta EMG-laitteella esimerkiksi pilates-harjoittelun aikana tai juoksumatolla juostessa.


Pömpöttääkö vatsa?

Tiesitkö, että raskauden ja synnytyksen jälkeen vatsalihakset voivat olla erkaantuneet. Tämä voi johtaa vakavia ongelmia keskivartalon ja selän hallintaan. Vatsalihasten erkaantumisen yhteydessä siintyy usein myös lantionpohjan ongelmia kuten virtsankarkailua urheilun ja liikunnan yhteydessä.


Fysioterapeutti tutkii vatsasi ja antaa täsmäohjeet ongelman hoitamiseksi. Myös vanhat raskausarvet voidaan hoitaa hyvällä fysioterapialla. Yhdistämällä terapeuttiseen harjoitteluun myös vatsan, selän ja lantion alueen myofaskiaalisen manipulaatiohoidon ( Steccon menetelmä) voidaan saavuttaa nopeat ja pysyvät hoitotulokset.

Kuntosykkeen lantionpohjan fysioterapian erikoispätevyyden omaavat terapeutit :

Nina Lostedt , Fysioterapeutti (AMK) , lantionpohjan fysioterapia ja myofaskiaalinen manipulaatio (Steccon menetelmä)


Ajanvaraus:

puh 040 7416776 tai

netin kautta fysios.fi jolloin tulee varata tunnin fysioterapia aika Ninalle!


Tervetuloa fysioterapiaan!

Saat biopalautteen visuaalisena tietokoneen näytöltä sekä paperlille tulostettuna

Tulosta tästä Kuntoskkeen lantionpohjan fysioterapia esite

Tai hae esite Kuntosykkeen toimipisteestä. Esitteessä ajankohtaista tietoa naisille lantionpohjan toimintahäiriöistä sekä vatsalihasten erkaantumisen hoidosta.