Askellus kuvataan sivusuunnasta ja suoraan takaa

Askel analyysi :

Tutkimusten mukaan otamme keskimäärin 8000-14000 askelta päivässä joten ei ole yhdentekevää miten liikumme ja millä tekniikalla askellamme. Väärä tekniikka tai raajojen virheasennot johtavat ajan myötä kiputiloihin jotka rajoittavat liikkumistamme. Useimmiten kipu ei tunnu siellä missä kivun aiheuttaja on - tästä syystä on hyvä tutkia asiaa tarkemmin askelklinikallamme.

Suurnopeuskameralla tehtävät alaraajatutkimukset nyt uutuutena Kuntosyke.fi:ssä Kirkkonummella . Dynaamista liikettä kuvatessamme käytämme Basler-suurnopeuskameraa joka tallentaa 120 kuvaa sekunnissa. Videomateriaali analysoidaan Contemplas-analyysiohjelmalla jolloin mahdollisista virheasennoista ja askellusvirheistä saadaan tarkkaa kuvaa jatkotoimenpiteitä varten. Testi tehdään juoksumatolla kävellen ja juosten, sekä paljain jaloin että lenkkitossut jalassa. Askeltestistä saa monipuolisen kirjallisen raportin jonka pohjalta annetaan harjoitteluohjeet joilla askellustekniikkaa saadaan korjattua. Raportista selviää myös mahdollisten tukipohjallisten tai tuettujen lenkkitossujen tarve . Tutkimuksessa ilmenee myös mobilisoinnin tai muun terapian tarve. Raportti on hyvä työväline hierojille, fysioterapeuteille, ortopedeille jne.

Askeltestit tehdään Fysios Kirkkonummella. Tutkimuksen hinta 85 €, varaa aika Ninalta 040 7416776

Askelklinikka voidaan myös tuoda asiakkaan omiin tiloihin ( esim. liikuntasali) jossa on juoksumatto mikäli testattavia on useampia ( 6-8 henkilöä). Pyydä tarjous!

Ylipronaatio molemmilla jaloilla, huomaa varpaiden suunta

Tyypillinen juoksijan tekniikkavirhe. Askel tulee alas kantapäälle ja samanaikaisesti työntövaiheessa voima ohjaa askeletta ylöspäin. Oikea askellustekniikka tuo askeleen alas lähes suorana (flat) painopisteen alle ja työntövaihe suutautuu suoraan eteen.

Lue lisää liikeanalyysistä englanniksi tai saksaksi Contemplas:in kotisivuilta:

www.contemplas.com